29.03.2017

  • Ν. Παππάς: «Μέχρι πρότινος, η Ελλάδα σκεφτόταν πώς θα επιβιώσει τον επόμενο μήνα. Πλέον, σκεφτόμαστε το μέλλον. Η χώρα μας, ως μέλος της Ε.Ε. και χάρη στη θέση της στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής, αποτελεί ένα κόμβο που μπορεί να συμβάλλει στη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της περιοχής. Σταθεροποιημένη Ευρώπη και Βόρεια Αφρική σημαίνει μεγάλες δυνατότητες για την Ελλάδα»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον, είχε συναντήσεις στο State Department με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, John Heffern, καθώς και με τη συντονιστή του Γραφείου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Θεμάτων για τις Διεθνείς Επικοινωνίες και την Ενημέρωση, Julie Zoller.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις ξεκάθαρα θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις καίριες μεταρρυθμίσεις που έχει ολοκληρώσει η ελληνική Κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό, αλλά και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, καθώς και για την ανάγκη να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση, στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους της: «Δεδομένου ότι η χώρα μας, όχι απλά είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της, αλλά υπεραποδίδει σε κρίσιμους τομείς όπως –για παράδειγμα- το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να καθυστερεί η αξιολόγηση. Μόνο η προσωπική ατζέντα συγκεκριμένων κέντρων. Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης με μέτρα λιτότητας που αφενός δεν προκύπτουν από τη Συμφωνία, αφετέρου υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας, είναι το ίδιο καταστροφικό με την καθυστέρηση».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε τη στρατηγική της ελληνικής Κυβέρνησης να αναβαθμίσει τη χώρα σε κόμβο εμπορίου, ενέργειας και δικτύων για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να επιτύχει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης της ανάμεσα στην αναπτυγμένη αγορά της Ευρώπης και σε αυτές των κρατών της Αφρικής που θα έχουν τεράστιες ανάγκες σε βασικά είδη μόλις η κατάστασή τους σταθεροποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα δίνει προτεραιότητα αφενός σεprojects όπωςτων αγωγώνTAP,IGB,East Medκαι της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ μέσω του EuroAsia Interconnector, αφετέρου στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς σε όλη της την επικράτεια με τηναξιοποίηση και των διαθέσιμων κοινοτικών κονδυλίων ύψους 415 εκατ. ευρώ.

«Μέχρι πρότινος, η Ελλάδα σκεφτόταν αποκλειστικά πώς θα επιβιώσει τον επόμενο μήνα. Πλέον, είμαστε σε θέση να σκεφτούμε το μέλλον. Η χώρα μας, ως μέλος της Ε.Ε. και χάρη στη θέση της στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής, αποτελεί ένα κόμβο που μπορεί να συμβάλλει στη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της περιοχής. Σταθεροποιημένη Ευρώπη και Βόρεια Αφρική σημαίνει μεγάλες δυνατότητες για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύει στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα