24.03.2017

Νίκος Παππάς: «Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το ΕΣΡ με αφορμή την παράδοση της πλατφόρμας Παρακολούθησης και Αναζήτησης των Ραδιοτηλεοπτικών Προγραμμάτων. Το νέο λειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής και να αντικαταστήσει το προηγούμενο αναποτελεσματικό και παράλογα ακριβό σύστημα. Πλέον, η κοινωνία περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο».


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παρέδωσε σήμερα τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε επίπεδο υλικοτεχνικό, οικονομικό, ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ., ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να επιτελέσει απρόσκοπτα τον θεσμικό και ελεγκτικό της ρόλο. Αυτή τη δημόσια δέσμευση επανέλαβε ο Νίκος Παππάς στην σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρό της, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, τον Αντιπρόεδρο, Ροδόλφο Μορώνη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΕΣΡ.


Η νέα υπηρεσία δίνει στους χρήστες – μέλη του ΕΣΡ τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Με τον τρόπο αυτό, το ΕΣΡ αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, ώστε να προχωρά στην επιβολή των προβλεπόμενων (χρηματικών ή άλλων) κυρώσεων σε κάθε περίπτωση παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας.


Πιο συγκεκριμένα, η νέα ψηφιακή web πλατφόρμα: 1) προβάλλει και καταγράφει το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας (Αττική), καθώς και δώδεκα ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής. 2) Είναι ενεργή σε μόνιμη βάση και λειτουργεί από οποιοδήποτε υπολογιστή ή συσκευή, μέσω διαδικτύου, με προσωπικό κωδικό πρόσβασης. 3) Παρέχει άμεσες αποδείξεις για την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας μέσω ελέγχου της ποιότητας του προγράμματος. Και τέλος, 4) παρέχει δυνατότητα μέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας.


Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα αποκτήθηκε μετά τη διενέργεια διαγωνισμού και έναντι 54.000 ευρώ (+ΦΠΑ). Το ΕΣΡ παρέλαβε ένα πλήρες, σύγχρονο και λειτουργικό εργαλείο και μάλιστα με διευρυμένες δυνατότητες σε σχέση με το προϋπάρχον - το οποίο είχε κοστίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς επί της ουσίας να λειτουργήσει ποτέ αποτελεσματικά, έως ότου κατέστη πλήρως ανενεργό το 2014.


Κατά την παράδοση της πλατφόρμας από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ΕΣΡ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το ΕΣΡ με αφορμή την παράδοση του εργαλείου Παρακολούθησης και Αναζήτησης των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Το ΕΣΡ απαρτίζεται από ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αλλά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους υπάρχει και η ανάγκη της υλικοτεχνικής στήριξης, που εμείς ως Πολιτεία θέλουμε και πρέπει να παρέχουμε. Το νέο λειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής και να αντικαταστήσει το προηγούμενο αναποτελεσματικό και παράλογα ακριβό σύστημα. Πλέον, η κοινωνία περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο».

DIGITAL MINISTER PAPPAS ESR

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα