15.3.2017

Ν. Παππάς: «Αν ένα μάθημα έχουν πάρει αυτοί που καταστροφολογούσαν είναι ότι καταστράφηκε η καταστροφολογία τους. Ας έχουν την ψυχραιμία και το θάρρος να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διαπραγμάτευση, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, στις Σέρρες όπου περιοδεύει από το πρωί:


«Το πολιτικό πλαίσιο της Συμφωνίας έχει απολύτως συμφωνηθεί. Είμαστε πάρα πολύ κοντά και στην τεχνική της ολοκλήρωση. Το δίδαγμα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι ότι δεν ισχύει το δόγμα των οπαδών του “ναι σε όλα“ ότι κατ’ ανάγκη μια καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία ή θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα. Θέλω να θυμίσω ότι όταν ξεκίνησε αυτή η διαπραγμάτευση, οι απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών αφορούσαν σε μέτρα 2% του ΑΕΠ. Τότε, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έλεγε αφενός “υπογράψτε τα“ και αφετέρου “στη θέση σας εμείς θα παίρναμε τόσα μέτρα κι άλλα τόσα“. Αυτή τη στιγμή, η Συμφωνία μιλά για μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Η ΝΔ, φυσικά, αρνείται να συμβάλει. Και αρνείται ακριβώς διότι θεωρεί ότι τα μέτρα λιτότητας ύψους 2% του ΑΕΠ ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Πλέον, προχωρούμε σε λύσεις μακριά από τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε λύσεις με εξοικονόμηση πόρων που θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικοδόμηση των θεμελίων ενός νέου κοινωνικού κράτους, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα μας. Πρώτον, για να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων ετών. Δεύτερον, για να ξεφύγει από τις παθογένειες του κατακερματισμού του κοινωνικού κράτους και των ειδικών ρυθμίσεων για όποια επαγγελματική ομάδα είχε τη δυνατότητα να ασκήσει πολιτική πίεση.
Αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση προχωρά με σταθερά βήματα και με διευρυνόμενες συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η λογική του “ναι σε όλα“ και του “θα κάνω όσα ζητήσει η ηγεσία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ“ θα υποστεί άλλη μία συντριπτική ήττα. Αυτές οι λογικές είναι λογικές του παρελθόντος. Η Ελλάδα αυξάνει το πολιτικό και γεωστρατηγικό εκτόπισμά της, αυξάνει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και την αξιοποιεί».


ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο διαρροών κατά την ψήφιση των μέτρων και των αντίμετρων από τη Βουλή;


«Δεν υπάρχει κανένα θέμα διαρροών. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και, όπως έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, είναι αποφασισμένη να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την περίοδο κατά την οποία απώλεσε το 25% του ΑΕΠ της και μπαίνει με αυτοπεποίθηση σε μια περίοδο σταθεροποίησης και ανάκαμψης».


ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα έχουμε; Αυτό φοβάται ο κόσμος...


«Σας είπα και νωρίτερα ότι τα μέτρα θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος. Για κάθε ευρώ επιβάρυνσης, θα υπάρχει στοχευμένη παρέμβαση για ένα ευρώ ελάφρυνση. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την εκκίνηση της διαπραγμάτευσης, όταν μας ζητούσαν περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας. Αυτό το έχουμε αφήσει πίσω μας, τα οικονομικά αποτελέσματα κινούνται πολύ υψηλότερα από τους στόχους και για αυτό ακριβώς έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε πολιτικές όπως η εφάπαξ καταβολή της 13ης σύνταξης και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Αν ένα μάθημα έχουν πάρει αυτοί που καταστροφολογούσαν είναι ότι καταστράφηκε η καταστροφολογία τους. Ας έχουν την ψυχραιμία και το θάρρος να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα».

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα