15.03.2017

Ν. Παππάς: «Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας. Πρέπει, όμως, να εκπαιδευτεί και ο κόσμος στην αξιοποίηση αυτών των νέων δυνατοτήτων. Σε αυτό, η συμβολή των τοπικών θεσμών και φορέων μπορεί να είναι ανεκτίμητη»

20170315 npappasserres dimarxos 12Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη, αλλά και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Ιωάννη Μωυσιάδη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην πόλη.

Στο Δημαρχείο Σερρών, ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε για τα θέματα της πόλης, μεταξύ των οποίων ζητήματα αξιοποίησης των χώρων των στρατοπέδων υπέρ των πολιτών, χρηματοδότησης υποδομών, «λευκών περιοχών» στις οποίες δεν φτάνει το τηλεοπτικό σήμα της Digea κ.λπ.

Στο παλιό διοικητήριο και σήμερα κτίριο της περιφερειακής ενότητας Σερρών, τέθηκαν στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τα θέματα των υποδομών της περιοχής, όπως το πάγιο αίτημα για την κατασκευή γέφυρας που θα ενώσει τις δύο πλευρές του ποταμού Στρυμόνα, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου Σερρών-Δράμας και των προσβάσεων στην Εγνατία οδό, η ενίσχυση των μικτών κλιμακίων ελέγχου κ.λπ.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς προέτρεψε τόσο τον Δήμαρχο, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη να αξιοποιήσουν τα οφέλη της νέας τεχνολογίας για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην εμπειρία από την επίσκεψή του στο Mobile World Congress 2017 της Βαρκελώνης –στη μεγαλύτερη έκθεση κινητών επικοινωνιών στον κόσμο- όπου παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρονταprojects «έξυπνων» πόλεων. Εφαρμογών, που ρυθμίζουν –για παράδειγμα- το φωτισμό της πόλης ανάλογα με το φυσικό φως και εξοικονομούν ενέργεια, ή ενημερώνουν το κέντρο διαχείρισης απορριμματοφόρων όταν γεμίζει ένας κάδος, ώστε να σχεδιάζονται τα δρομολόγια κατά το βέλτιστο τρόπο, ανακουφίζοντας και το κυκλοφοριακό της πόλης.

«Από την πλευρά μας, θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας. Για παράδειγμα, φέρνουμε την άλλη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υψύρριθμα δίκτυα, το οποίο -με απλά λόγια- υποχρεώνει όποιον σκάβει μια τρύπα να επιτρέπει τη διέλευση και άλλων δικτύων, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το συνολικό κόστος κατά 60-80%. Οσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται αυτό, όμως, δεν αρκεί. Δεν αρκεί να φτάσει το καλώδιο μέχρι και το πιο μικρό χωρίο. Πρέπει να εκπαιδευτεί ο κόσμος στην αξιοποίηση αυτών των νέων δυνατοτήτων. Και, σε αυτό ακριβώς το σημείο, η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών θεσμών και φορέων μπορεί να είναι ανεκτίμητη», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή.

20170315 npappasserres antiperifereiarxis 2 1

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα