15.03.2017

Ν. Παππάς: «Μπορούμε να είμαστε πραγματικά περήφανοι για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, για το γεγονός ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση λειτουργεί σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Βεβαίως έχουμε απαιτήσεις, θέλουμε να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη, αλλά η ζωή απέδειξε ότι, χωρίς αυτή, είχαμε μια μαύρη-κατάμαυρη κατάσταση στην ενημέρωση»

npappasserres era 1npappasserres era 2

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τις εγκαταστάσεις και τα στούντιο της ΕΡΑ Σερρών.

Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για το πρόγραμμα που παράγει η ΕΡΑ Σερρών, δήλωσε ότι θα παρέμβει –σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο- στο θέμα των εγκαταστάσεών της που βρίσκονται σε χώρο παλιού στρατοπέδου και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί το οργανόγραμμα της ΕΡΤ, το οποίο ασφαλώς και θα περιλαμβάνει τους εργαζόμενους των ΕΡΑ. Επίσης, ξεναγήθηκε στο σημαντικό αρχείο της ΕΡΑ Σερρών, από τον συντονιστή της, Λεωνίδα Κασάπη.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παραχώρησε συνέντευξη στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΑ Σερρών «Με το νι και με το σίγμα». Μιλώντας στις δημοσιογράφους Θάλεια Καμπουρίδου και Δέσποινα Γιαννακίδου, ο Νίκος Παππάς τόνισε –μεταξύ άλλων- τα εξής: «Μπορούμε να είμαστε πραγματικά περήφανοι για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, για το γεγονός ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση λειτουργεί σε κάθε άκρη της Ελλάδας, κάνει όσα δεν μπορεί να κάνει κανένα ιδιωτικό κανάλι, έχει παντού ανταποκριτές, βρίσκεται στα μεγάλα και στα μικρότερα γεγονότα, δίνει κάθε μέρα στον τηλεθεατή εικόνα για το τι συμβαίνει από το βορειότερο ως το νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας. Αυτά είναι οφέλη αναντικατάστατα για μια χώρα που θέλει να έχει τον αυτοσεβασμό της και να δείχνει σε φίλους ή και σε λιγότερο φίλους ότι ασχολείται σοβαρά με τα θέματα της συνοχής της σε όλα τα επίπεδα.

Χάρηκα πολύ που, με την επίσκεψή μου, ενημερώθηκα ότι η ΕΡΑ Σερρών έχει ειδική εκπομπή η οποία δίνει βήμα σε κάθε τοπικό συλλογικό φορέα. Είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα που θα μπορούσε να υιοθετήσει κάθε ραδιόφωνο της περιφέρειας. Η δημόσια τηλεόραση δικαιώνει το ρόλο της όταν τα ζωντανά κύτταρα στης κοινωνίας, ειδικά στην περιφέρεια, την αγκαλιάζουν, την αξιοποιούν. Αυτός είναι και ο τρόπος ώστε να βρίσκονται όλες αυτές οι ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις σε ετοιμότητα να υπερασπιστούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Βεβαίως έχουμε απαιτήσεις, θέλουμε να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη, αλλά η ζωή απέδειξε ότι, χωρίς αυτή, είχαμε μια μαύρη-κατάμαυρη κατάσταση στην ενημέρωση».

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα