07.02.2016

  • Ν. Παππάς: «Τα παιδιά στην Ελλάδα αξίζουν ένα διαδίκτυο δημιουργικό, με ασφαλές περιεχόμενο και δυνατότητες, που θα τα προετοιμάζει ώστε να γίνουν πολίτες του μέλλοντος. Όλοι μας οφείλουμε να κάνουμε το μέγιστο ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά μας».

Η σημερινή Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου, που εορτάζεται -για 14η χρονιά- σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλον τον κόσμο όπως επίσης και στην Ελλάδα, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για ενίσχυση των προσπαθειών στην κατεύθυνση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των διαδικτυακών τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων από το σύνολο των πολιτών και, πρωταρχικά, από τους νέους και τα παιδιά.

Ο σεβασμός προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες, η δημιουργική ενασχόληση και η ορθή συμπεριφορά στο διαδίκτυο, όπως και η καταπολέμηση του «ψηφιακού αναλφαβητισμού» των ενηλίκων δεν βρίσκονται μονάχα στο επίκεντρο του εορτασμού της χώρας μας, αλλά και στο επίκεντρο της πολιτικής που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, το Υπουργείο εφαρμόζει στην πράξη -κινητοποιώντας το σύνολο της κοινωνίας- το σύνθημα: «Γίνετε η αλλαγή. Ενωθείτε για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλέστερου Διαδικτύου, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε:

«Τα παιδιά στην Ελλάδα αξίζουν ένα διαδίκτυο δημιουργικό με ασφαλές περιεχόμενο και δυνατότητες, που θα τα προετοιμάζει ώστε να γίνουν πολίτες του μέλλοντος. Όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και Πολιτεία, οφείλουμε να κάνουμε το μέγιστο ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά μας».

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα