24.01.2017

Ν. Παππάς: «Ο Πεντάλοφος, ένα χωριό-παράδειγμα προς μίμηση, για την προσφορά του να φιλοξενήσει 40 ορφανά προσφυγόπουλα, θα υποστηριχθεί άμεσα από το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε το μεσημέρι συνάντηση-συζήτηση με τους τοπικούς φορείς στον Πεντάλοφο Κοζάνης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στη Δυτική Μακεδονία.


«Ο Πεντάλοφος Κοζάνης είναι ένα χωριό-παράδειγμα προς μίμηση για την αλληλεγγύη που επέδειξε προς τους πρόσφυγες με την πρότασή του να φιλοξενήσει 40 ορφανά προσφυγόπουλα στη μαθητική εστία και στο διαπολιτισμικό σχολείο. Με αυτό τον τρόπο, έδωσε και ένα μάθημα σε εκείνους που θα ήθελαν η Ελλάδα να έχει διαφορετική στάση στο διεθνές ζήτημα του προσφυγικού», υπογράμμισε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ.


Ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε ότι, μετά από επικοινωνία του με το Υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατόν οι υποδομές φιλοξενίας του χωριού, μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης το οποίο υλοποιεί πρόγραμμα υποστήριξης των προσφύγων.


Από τον Πεντάλοφο Κοζάνης, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, τόνισε -μεταξύ άλλων- τα εξής:


«Ο τόπος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Η πολιτεία και οι πολίτες οφείλουν να συντονιστούν για να τις αναπτύξουν. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ανάπτυξης των δικτύων υψηλών ταχυτήτων, με την παρέμβαση της Πολιτείας –μέσω του προγράμματος του Υπουργείου, “Rural Broadband Internet“- ώστε να φτάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν θα έφταναν ποτέ από τον ιδιωτικό τομέα αφού δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον. Το γρήγορο Ιντερνετ θα δώσει τη δυνατότητα να εγκατασταθούν νέες εταιρείες χωρίς κανένα τεχνολογικό πρόβλημα. Ένα άλλο παράδειγμα: πριν από λίγες μέρες, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργάνωσε στο Ζάππειο το Global Game Jam Athens, όπου νέοι προγραμματιστές δημιούργησαν video games στη βάση ενός κοινού θέματος. Με το γρήγορο Ιντερνετ, η εκδήλωση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να διοργανωθεί στην περιοχή σας και, εκτός από το ούτως ή άλλως θετικό της αποτέλεσμα, να προσφέρει την ευκαιρία στους νέους developers να γνωρίσουν έναν πανέμορφο τόπο.
Τα δίκτυα, λοιπόν, στο σύνολό τους –ενεργειακά, τηλεπικοινωνιακά, ύδρευσης κ.λπ.- έχουν εξαιρετική σημασία για την ανάπτυξη ενός τόσα πολλά υποσχόμενου τουριστικού προορισμού και, μάλιστα, με επίκεντρο όχι μόνο την αναψυχή, αλλά και τη λαογραφία. Η ανάπτυξη των υποδομών θα φέρει κι άλλους ανθρώπους να ζήσουν στην ελληνική περιφέρεια, βελτιώνοντας συνολικά τη ζωή των τοπικών κοινωνιών».


Ξεχωριστή αναφορά επιφύλαξε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας: «Θυμάμαι όταν με καλούσαν να απαντήσω αν ο Θόδωρος ο Καρυπίδης είναι ρατσιστής. Ευτυχώς, στους κακόβουλους απαντά τελικά η ίδια η ζωή και η κοινωνία. Τη λάσπη την παίρνει ο διάολος, όταν φυσάει πάνω της η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη».


«Σας παρακαλώ, σύντομα να με ξανακαλέσετε για να διαπιστώσουμε την πρόοδο όλων των θεμάτων που θέσατε σήμερα εδώ. Και να μας βαθμολογήσετε», κατέληξε ο Νίκος Παππας.

Στη διάρκεια της συζήτησης τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή έθεσαν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πενταλόφου Κοζάνης, Κώστας Χονδροκώστας, ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο Βουλευτής Φλώρινας, Κώστας Σέλτσας, οι Βουλευτές Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης και Γιώργος Ντζιμάνης, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος της κοινότητας Πενταλόφου, Φωτεινή Ζιάρα.


Με αφορμή την επίσκεψη, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, δώρισε βιβλία για τους μαθητές του σχολείου Πενταλόφου Κοζάνης, ενώ ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κώστας Χονδροκώστας, ανακήρυξε τον Νίκο Παππά επίτιμο δημότη Πενταλόφου Κοζάνης.

 

20170124 npappaspentalofos kozanis 1

20170124 npappaspentalofos kozanis 2

 

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα