24.01.2017

  • Ν. Παππάς: «Το “πράσινο φως“ στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εύχονται μια καινούρια καταστροφή για τη χώρα, ώστε να ξεπλύνουν τις καταστροφές που οι ίδιοι έφεραν με τις πολιτικές τους»
  • «Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι πραγματικά “περνάμε τη γωνία“. Προφανώς, δεν δικαιούμαστε να πανηγυρίζουμε, αλλά ούτε και να σιωπούμε μπροστά στα πρόδηλα σημάδια ανάκαμψης»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, από τον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε στη Δυτική Μακεδονία με την ευκαιρία της ανάπτυξης των ευρυζωνικών δικτύων υψηλής ταχύτητας.

Είναι ακόμα ένα σημάδι ότι η χώρα βρίσκεται στην πορεία της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης.

Εχθές, όπως γνωρίζετε, ξεμπλόκαραν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Αυτή η εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εύχονται και προσεύχονται η χώρα να πάθει μια καινούρια καταστροφή, για να ξεπλύνουν τις καταστροφές που οι ίδιοι έφεραν στη χώρα και το λαό της με τις πολιτικές τους.


Πρέπει να προσέξουν όλοι αυτοί, διότι γρήγορα θα διαψευσθούν για ακόμη μια φορά. Η χώρα ανακάμπτει και αυτοί θα μείνουν να νοσταλγούν τις πολιτικές που εφάρμοσαν, τις πολιτικές που εμείς ακυρώσαμε. Αυτοί θα μείνουν να νοσταλγούν τις εποχές που το “τρίγωνο της διαπλοκής“ διαφέντευε τη χώρα και απομυζούσε το δημόσιο χρήμα και τους πόρους.


Νομίζω ότι, πλέον, μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αυτά είναι τα μηνύματα και από την Ευρώπη, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται ασταμάτητα για να διευρύνει τις συμμαχίες της χώρας και να πείθει όλο και περισσότερους ότι έχουμε πραγματικά γυρίσει σελίδα.


Αν δει κανείς τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, θα αντιληφθεί ότι πραγματικά “περνάμε τη γωνία“. Εχει αυξηθεί η βιομηχανική παραγωγή με ρυθμό πάνω από 2% τη στιγμή που ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 0,6%, το 2016 κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ, η ανεργία -όπως γνωρίζετε- μειώθηκε.


Προφανώς, όταν κληρονομεί κανείς μια κατάσταση όπως αυτή που κληρονομήσαμε, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει, αλλά δεν δικαιούται ούτε και να σιωπά μπροστά στα πρόδηλα σημάδια της ανάκαμψης.


Και, επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτά τα σημάδια, καλούμε και τα κομμάτια των εταίρων που θέλουν να επιβάλλουν καθυστερήσεις, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση να δουν την πραγματικότητα και να προσαρμόσουν και την τακτική τους με βάση αυτή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Επειδή, όμως, κύριε υπουργέ η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σκληρή και η αντιπολίτευση επιμένει ότι δεν θα τα βγάλει πέρα η κυβέρνηση και θα οδηγηθεί σε εκλογές, μήπως τελικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές με ταχύτητα... ευρυζωνικών δικτύων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στις εκλογές θα πάμε το 2019. Και το 2019 τα ευρυζωνικά δίκτυα θα έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα. Τότε, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, ίσως να μπορέσει και η αξιωματική αντιπολίτευση να εξηγήσει γιατί απέτυχε παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις της, από την αρχή του 2015 και μετά».

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα