08.12.2016

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε τις έδρες των γαλλικών τηλεοπτικών ομίλων France Televisions και TV5 Monde, στο Παρίσι.

Στα κεντρικά της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης, France Televisions, ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε για το ιδιαίτερα ενδιαφέρον project του France TV Info, του νέου 24ωρου αμιγώς ενημερωτικού καναλιού, το οποίο δομεί την πληροφόρηση στα μέτρα της εποχής του Internet και των social media. Ο Γενικός Γραμματέας της France Televisions, Francis Donnat, ανέλυσε με ποιον τρόπο το νέο σχήμα υπερέβη τις εγγενείς δυσκολίες και αξιοποίησε όλο το υφιστάμενο δυναμικό των τεσσάρων δημοσίων οργανισμών που το απαρτίζουν (France Televisions, Radio France, France 24, INA), με το μικρότερο δυνατό κόστος. Από την πλευρά του, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι το France TV Info «μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για τη μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης στη νέα εποχή της υψηλής τεχνολογίας, με αξιόπιστο ενημερωτικό προϊόν σε 24ωρη βάση και οικονομίες κλίμακας».

Στην έδρα του TV5 Monde, ο Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, συζήτησε την αναβάθμιση της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και του γαλλικού τηλεοπτικού ομίλου. Επίσης, είχε αναλυτική ενημέρωση για την κυβερνο-επίθεση που δέχθηκε το TV5 Monde στις αρχές του 2015, η οποία απείλησε την ίδια την ύπαρξη του ομίλου, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί έκτοτε προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πλήρες και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα κυβερνο-ασφάλειας. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ και ο Πρόεδρος του TV5 Monde, Yves Bigot, συμφώνησαν να συνεργαστούν οι δύο πλευρές και σε αυτό τον τομέα.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των δύο τηλεοπτικών ομίλων, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας, τις νέες τάσεις και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στη σύγχρονη πραγματικότητα της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

 

pappas galia 08 12 2016 1

pappas galia 08 12 2016 2

 

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα