02.12.2016

 • «Η Ευρωπαϊκή Κοινωνία των Gigabit οφείλει να προχωρήσει χωρίς αποκλεισμούς»
 • «Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον ψηφιακό αποκλεισμό και την απομόνωση, λόγω γεωγραφικών και κοινωνικών κριτηρίων»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2016, στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Παππάς, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι ο στόχος για την ανάπτυξη υποδομών που θα παρέχουν πρόσβαση υπερυψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο οφείλει να εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή. «Θα πρέπει να εστιάσουμε στην ισορροπημένη ανάπτυξη και στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού και της απομόνωσης, είτε λόγω γεωγραφικών, είτε λόγω κοινωνικών κριτηρίων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε ότι, σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης, η έλλειψη επαρκών υποδομών για την αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες ικανές να υποστηρίξουν εξελιγμένες ψηφιακές υπηρεσίες, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το φαινόμενο αυτό είναι εντονότερο σε απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές, αφορά όμως και σε ομάδες πολιτών που κατατάσσονται στις θεωρούμενες ως ευπαθείς κατηγορίες. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τομέα, καταγράφονται σημαντικές ανισορροπίες μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς αρκετές χώρες παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Οι στόχοι για την Ευρωπαϊκή Κοινωνία των Gigabit μπορούν να λειτουργήσουν ως βήμα προς μια παραγωγική και δίχως αποκλεισμούς οικονομία. Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η ισχυρή παρουσία των εθνικών ρυθμιστικών αρχών είναι ακριβώς οι προϋποθέσεις ώστε να καταστήσουμε τις νέες τεχνολογίες προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, ακόμα και αν διαμένουν στα σύνορα όπως είπε ο Επίτροπος, ή σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου. Σε μέρη, δηλαδή, όπου ένας ιδιώτης δεν θα το έβρισκε επικερδές να επενδύσει στα δίκτυα νέας γενιάς», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε, τέλος, την ανάγκη για:

 • συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής χρήσης και της ισότιμης διασυνοριακής διανομής του ραδιο-φάσματος, με βάση πάντα τον σεβασμό στις εθνικές ιδιαιτερότητες, ανάγκες και στα ζητήματα ασφαλείας,
 • δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος Διαδικτύου και Υπηρεσιών, που θα προφυλάσσει τόσο τα προσωπικά δεδομένα, όσο και γενικότερα τα δικαιώματα των πολιτών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

brussels 02 11 2016 2

brussels 02 11 2016 1

brussels 02 11 2016 3

20161202 pappas brussels 1a

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

 1. Διαφάνεια
 2. Βιβλιοθήκη
 3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

 • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
 • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
 • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
 • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα