22.11.2016

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο των Υπουργών Οπτικοακουστικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Παππάς, στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης για την Πρόταση Αναθεώρησης της Οδηγίας Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων 2010/13/ΕΕ, τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων. Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει εκφραστεί θετικά:

 1. υπέρ της επέκτασης των ποσοστώσεων και στους καταλόγους υπηρεσιών video on demand, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής παραγωγής και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης,
 2. υπέρ της ενθάρρυνσης της δημιουργίας δυναμικών συμπράξεων μεταξύ ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει ήδη προβεί μέσω της ΕΡΤ σε συμφωνίες ανταλλαγής ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς παρόχους (όπως το γαλλικό TV5 κ.ά.). Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής υποστηρίζει και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε, επίσης, τη θετική στάση της Ελλάδας απέναντι στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μπουν κανόνες στο μέχρι τώρα αρρύθμιστο οπτικοακουστικό περιεχόμενο των διαδικτυακών υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα η προστασία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ανηλίκων. Ο Νίκος Παππάς καλωσόρισε, ακόμη, την εισαγωγή ενιαίων κανόνων προστασίας ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο των παρόχων τηλεοπτικών και κατά παραγγελία υπηρεσιών, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της προσβασιμότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΛΕΖΑΝΤΕΣ

 1. Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στη Σύνοδο των Υπουργών Οπτικοακουστικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
 2. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ.
 3. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνιών, Audrey Azoulay.
 4. O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργό Πολιτισμού της Σλοβακίας, Marek Madaric.

1 pappas speech

2 pappas commissioner

3 pappas minister of france

4 pappas minister of slovakia

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

 1. Διαφάνεια
 2. Βιβλιοθήκη
 3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

 • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
 • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
 • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
 • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα