• 295332975

20.11.2017

Συνάντηση ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αντιπροσωπεία της κινεζικής Υπηρεσίας Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της κινεζικής Κρατικής Αρχής Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television SAPPRFT) – ενός υπερυπουργείου με αρμοδιότητες στους παραπάνω τομείς – επισκέπτεται την Ελλάδα και είχε σήμερα (20.11) συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσο, στο κτίριο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο πλευρών ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε Κίνα και Ελλάδα για θέματα ραδιοτηλεόρασης και κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τον νέο νόμο, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, και αφορά στην επιδότηση της οπτικοακουστικής παραγωγής (κινηματογράφος, τηλεόραση, κινούμενα σχέδια και ψηφιακά παιχνίδια) και ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στις αρχές του 2018.

Από την πλευρά τους, οι Κινέζοι συνομιλητές αναφέρθηκαν στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Κίνα για την προώθηση της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επικαιροποίησής του.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να διευρύνουν την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στον τομέα της παραγωγής και προώθησης οπτικοακουστικών έργων.

China1China2

China6

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα