Σχεδιασμός για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα

Σας διαβιβάζουμε Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Ασύλου σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ενδοχώρα και δεν εμπίπτουν στους όρους της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

 

Καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα σε διάφορους καταυλισμούς, οι οποίοι στρέφονται στη διαδικασία ασύλου καθώς και στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ως μόνη διέξοδο, η Υπηρεσία Ασύλου καλείται καθημερινά να καταγράψει ως αιτούντες άσυλο χιλιάδες ανθρώπους, πράγμα που ξεπερνά κατά πολύ τις αντικειμενικές δυνατότητές της. Παράλληλα με τη συνεχή προσπάθεια για ενίσχυση της στελέχωσής της και τον διπλασιασμό του αριθμού των ατόμων που εξυπηρετούνται πλέον καθημερινά σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, έχει διευρυνθεί και η λειτουργία της γραμμής εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων να υποβάλλουν αίτημα ασύλου, μέσω Skype, το ωρολόγιο πρόγραμμα της οποίας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.asylo.gov.gr). 

Παρ’ όλα αυτά, και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό προσφύγων για τους οποίους πρέπει να βρεθούν λύσεις είτε μέσω της παροχής διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα είτε μέσω μετεγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης σε άλλο Κράτος-Μέλος της Ε.Ε., η Υπηρεσία Ασύλου προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση ενός έκτακτου σχεδίου καταγραφής αιτήσεων ασύλου των ατόμων που βρίσκονται στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας. 

Η καταγραφή των αιτήσεων αυτών, που θα γίνει σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Αρχές και με τη συμβολή τόσο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης Ασύλου (EASO) όσο και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και η διάρκειά της εκτιμάται σε περίπου έναν μήνα.

ref

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα