Εξασφάλιση αδειών κινηματογράφησης & φωτογράφισης για ξένους δημοσιογράφους & ΜΜΕ

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρέχει επαγγελματικές διευκολύνσεις σε ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ για τη λήψη σκηνών και φωτογραφιών στην Ελλάδα.

kinimatografisiΣύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαιτείται κατά περίπτωση ειδική άδεια για την πραγματοποίηση γυρισμάτων σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, σε στρατιωτικές/ λιμενικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, σταθμούς μετρό, τρένων κ.α., σε παραμεθόριες περιοχές, καθώς και για υποβρύχιες ή από αέρος λήψεις σκηνών.

Το αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων μπορεί να διαμεσολαβήσει ώστε να λάβουν ειδική άδεια τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που το επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το αίτημά τους στο email: public.relations1@minpress.gr.

Συγκεκριμένα για άδεια κινηματογράφησης και φωτογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

kinimatografisi2Ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που επιθυμούν να κινηματογραφήσουν ή να φωτογραφίσουν στην Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθούν στο αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (public.relations1@minpress.gr) προκειμένου να λάβουν το έγγραφο παροχής επαγγελματικών διευκολύνσεων.

Στο αίτημά τους θα πρέπει να αναφέρουν αναλυτικά το μέσο το οποίο εκπροσωπούν, το χρονικό διάστημα και το σκοπό της κινηματογράφησης / φωτογράφισης, καθώς και τα στοιχεία των μελών του συνεργείου (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό διαβατηρίου και ημερομηνία λήξης διαβατηρίου).

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα