Η Βιβλιοθήκη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 1955 και διαθέτει πάνω από 15.000 καταγεγραμμένους τόμους βιβλίων και πάνω από 13.500 τόμους εφημερίδων.

Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, φυσικό πρόσωπο ή συλλογικό όργανο. Λειτουργεί ως δανειστική τόσο για τα στελέχη της ΓΓΕΕ όσο και για συγκεκριμένες κατηγορίες εξωτερικών χρηστών. Για την καταγραφή του υλικού χρησιμοποιείται το πρόγραμμα αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ 5.6 που υλοποιεί τα πρότυπα UNIMARC Bibliographic και UNIMARC Authorities για τη διάταξη των δεδομένων, ενώ η απόδοση των θεματικών κατηγοριών γίνεται σύμφωνα με το Σύστημα Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey (Dewey Decimal Classification).

Δείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης (Online Public Access Catalogue – OPAC)  &

 Οδηγίες για πρόσβαση & αναζήτηση

Photo LibraryReaderΗ βιβλιοθήκη εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο βρίσκεται ο χώρος υποδοχής, το αναγνωστήριο, οι υπολογιστές για το κοινό, η συλλογή του βιβλιακού υλικού και οι τρέχουσες εφημερίδες για διάστημα δύο μηνών από την κυκλοφορία τους.

Οι τομείς που καλύπτει η συλλογή βιβλιακού υλικού είναι: ΜΜΕ, Δημόσια Διοίκηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς σχέσεις, Πολιτικές & Κοινωνικές επιστήμες, Δίκαιο, Λογοτεχνία, Ιστορία, Παιδεία, Πολιτισμός, Θρησκεία, Λαογραφία κ.α. Υπάρχουν αρκετές εκδόσεις των αρχών του 20ου αι. αλλά και πολύ παλαιότερες.

Στο υπόγειο φιλοξενείται το Έντυπο Αρχείο Εφημερίδων (σε τόμους) στα δύο, ειδικά διαμορφωμένα με κινητά ράφια, βιβλιοστάσια. Το αρχείο καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1902 έως και σήμερα και περιλαμβάνει πάνω από 275 τίτλους, μεταξύ των οποίων υπάρχουν εφημερίδες Αθηναϊκού και Περιφερειακού Τύπου, Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού και Ξένου Τύπου.

Στις περιπτώσεις που το επιτρέπει η κατάσταση του υλικού, υπάρχει δυνατότητα παραγωγής φωτοαντιγράφων ή σάρωσης, με εξαίρεση τους δεμένους τόμους του έντυπου αρχείου των εφημερίδων. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει μόνο φωτογράφιση με εξοπλισμό που φέρει ο επισκέπτης. Επισημαίνουμε ότι για χρήση του αρχείου εφημερίδων, λόγω των ειδικών συνθηκών αποθήκευσης και πρόσβασης, και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, είναι αναγκαία η εκ των προτέρων επικοινωνία με το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Σημειώνουμε ότι για κάθε χρήστη του αρχείου εφημερίδων εκδίδεται από τη βιβλιοθήκη το «Δελτίο χρήστη αρχείου εφημερίδων» (άπαξ και δωρεάν), το οποίο φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη και συμπληρώνεται σε κάθε επίσκεψη του χρήστη.

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη


Ημέρες και ώρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα - Παρασκευή, 9:30 – 14:30.
Η είσοδος στο κτίριο της ΓΓΕΕ γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου ανάλογου εγγράφου.

Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, 10163, Καλλιθέα (πλησίον Παντείου Πανεπιστημίου)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9098039, -8026, -8027
Email: library minpress.gr
Το κανάλι μας στο YouTube
Ο λογαριασμός μας στο Flickr

Κανόνες Λειτουργίας

Δείτε εδώ τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης

Κατάλογοι υλικού βιβλιοθήκης

 

Ενδεικτικές Θεματικές Βιβλιογραφίες (Υλικό διαθέσιμο στη Βιβλιοθήκη) 

Δωρεές

Εκθέσεις

 

Εκδηλώσεις

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα