ggee

Το κτήριο όπου στεγάζεται η Υπηρεσία βρίσκεται στο Δήμο Καλλιθέας, στη διασταύρωση των οδών Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (στον αριθμό 136 της λεωφόρου Συγγρού). Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο γραφείων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σχεδίασης και εμφάνισης, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου έχει προβλεφθεί σημαντικός χώρος πρασίνου.

Το συνολικό εμβαδόν του ανέρχεται σε 16.700 τ.μ., εκ των οποίων τα 8.900 τ.μ. αφορούν σε υπέργειους γραφειακούς χώρους (ισόγειο και έξι όροφοι). Υπάρχουν, επίσης, τρεις υπόγειοι όροφοι, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί σε βοηθητικούς χώρους, καθώς και σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 150 θέσεων.

Η κατασκευή του κτηρίου είναι σύμφωνη με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, ενώ η χωροταξική κατανομή των λειτουργικών ενοτήτων του και η διαμόρφωση των γραφειακών χώρων έγινε βάσει των ισχυόντων κανονισμών για κτήρια επιτελικής δημόσιας διοίκησης. Το νέο κτήριο κατασκευάστηκε με δαπάνες και επίβλεψη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Α.Ε. και το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε 31.350.000 ευρώ. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 500 εργαζόμενους περίπου, ενώ υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης έως και 500 επισκεπτών ημερησίως.

Μπορεί, ακόμη, να εξυπηρετήσει άτομα με αναπηρία, εξασφαλίζοντας δάπεδα ήπιων κλίσεων για τα ειδικά αμαξίδια, κατάλληλη σήμανση και εύκολη πρόσβαση στους ανελκυστήρες και στους γραφειακούς χώρους όλων των ορόφων.Το νέο κτήριο διαθέτει σύγχρονη βιβλιοθήκη, η οποία εκτείνεται σε δύο επίπεδα (1ο υπόγειο, ισόγειο) η οποία εκτός από σπάνιες εκδόσεις, διαθέτει βιβλιοδετημένους τόμους εφημερίδων και περιοδικών προηγούμενων ετών.

Το κτήριο περιλαμβάνει χώρους βοηθητικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν όλες τις λειτουργικές ενότητες της Υπηρεσίας, όπως: Αίθουσες συσκέψεων, Αίθουσες διδασκαλίας, Φωτοαντιγραφικό κέντρο, Μικρούς χώρους κυλικείου (πολυκουζινάκια) σε κάθε όροφο, Κυλικείο και χώρο συνεστιάσεων εμβαδού 130 τ Μ., με τραπεζάκια και καθίσματα και με δυνατότητα φιλοξενίας catering, Θυρίδες ανακοινώσεων, Ιατρείο, Χώρο στάθμευσης, Καταφύγιο (μέρος του υπογείου), Χώρος συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί και αναλώσιμα μηχανογραφικού εξοπλισμού).

 

Το Συνεδριακό Κέντρο

Το Κέντρο αποτελείται από τρεις αίθουσες (Αίθουσα Ενημέρωσης -Press Room, Κέντρο Τύπου -αίθουσα συνεδρίων, Αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών). Οι αίθουσες συνδέονται με lobby, το οποίο με εσωτερική σκάλα οδηγεί στο χώρο συνεστιάσεων στον 1ο όροφο.

 • Η Αίθουσα Ενημέρωσης
 • Το Κέντρο Τύπου
 • H Αίθουσα προβολής

Η Αίθουσα Ενημέρωσης (Press Room) φιλοξενεί την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ΞένουΤύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Ο εξοπλισμός της αίθουσας αποτελείται από:

 • press room61 σταθερές θέσεις εργασίας με έδρανο, με δυνατότητα αύξησης έως 80 θέσεις, εφοδιασμένες με τηλέφωνο, πρίζες ρεύματος από UPS, ελεύθερη πρίζα RJ45 για πρόσβαση φορητών υπολογιστών στο διαδίκτυο μέσω δικτύου.
 • ασύρματο μεταφραστικό σύστημα 2 γλωσσών,
 • ενσύρματο μικροφωνικό σύστημα,
 • ειδικές θέσεις για τηλεοπτικές κάμερες με:  διανομείς ήχου, καλωδίωση (ΤRIAX κλπ) προς το τοπικό και από εκεί προς το κεντρικό Control Room και παροχή ρεύματος από ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση,
 • Wi-fi δίκτυο για ασύρματη πρόσβαση φορητών Η/Υ.

aithousa synedriwn2Το Κέντρο Τύπου λειτουργεί σε μόνιμη βάση, και παρέχει εξυπηρετήσεις προς τους Έλληνες δημοσιογράφους της Αθήνας και της περιφέρειας, τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, τις δημοσιογραφικές αποστολές που καλύπτουν επίσημες επισκέψεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και τους διερχόμενους ξένους δημοσιογράφους. Παρέχει, επίσης, υποστήριξη στους δημοσιογράφους που καλύπτουν συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο αυτό. Διατίθεται για εκδηλώσεις / παρουσιάσεις / συνεντεύξεις κλπ Υπουργείων και άλλων δημοσίων φορέων, καθώς και επαγγελματικών Ενώσεων του χώρου των ΜΜΕ της Αθήνας και της περιφέρειας. Φιλοξενεί επίσης διεθνή συνέδρια σχετικά με θέματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Ο στόχος της λειτουργίας του είναι να καταστεί μόνιμο σημείο αναφοράς του χώρου της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ στην Αθήνα, με διεθνή εμβέλεια. Η εγκατάσταση έχει επιφάνεια 600 τμ.

Στις εξυπηρετήσεις προς τους δημοσιογράφους και τους λοιπούς εκπροσώπους των ΜΜΕ περιλαμβάνεται ακόμα:

 •  Wi-fi δίκτυο για ασύρματη πρόσβαση φορητών Η/Υ σε όλους τους χώρους του Κέντρου Τύπου.
 •  Μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος μέσω οπτικής ίνας του ΟΤΕ.
 •  Εγκατεστημένη καλωδίωση, ώστε να μην χρειάζονται επιπρόσθετες καλωδιώσεις από τα τηλεοπτικά συνεργεία, προς 2 pillars στην οροφή του κτιρίου και στον εξωτερικό χώρο.

Στην υποδομή του κέντρου Τύπου περιλαμβάνονται:

 • 96 σταθερές θέσεις εργασίας με δυνατότητα αύξησης έως 150, εφοδιασμένες με τηλέφωνο χωρίς φραγή, πρίζες ρεύματος από UPS, ελεύθερη πρίζα RJ45 για πρόσβαση φορητών υπολογιστών στο διαδίκτυο μέσω δικτύου,
 • Wi-fi δίκτυο για ασύρματη πρόσβαση φορητών Η/Υ.
 • Ασύρματο μεταφραστικό σύστημα τεσσάρων γλωσσών με κεντρικό πομπό και πενήντα δέκτες και ακουστικά.
 • ενσύρματο μικροφωνικό σύστημα,
 • ειδικές θέσεις για τηλεοπτικές κάμερες με διανομείς ήχου, καλωδίωση (ΤRIAX κλπ) προς το κεντρικό Control Room και παροχή ρεύματος από ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση,
 • υποδομή για εγκατάσταση 150 Η/Υ σε ειδικές περιπτώσεις,
 • προβολικά συστήματα, με προβολέα οροφής και τηλεοράσεις, με δυνατότητα μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων ή εικόνας και ήχου από το Press Room και lobby.
 • τηλεοπτικό φωτισμό και ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση για επιπλέον φωτισμό.

aithousa provolisH Αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών έχει επιφάνεια 120 τ.μ. και διαθέτει τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 • μηχανή προβολής κινηματογραφικών ταινιών, οθόνη και 40 καθίσματα,
 • μεγαφωνικό και μικροφωνικό σύστημα,
 • προβολικό σύστημα με προβολέα οροφής.

Η αίθουσα έχει τη δυνατότητα μετατροπής σε αίθουσα συσκέψεων ή μικρών εκδηλώσεων ή σε Κέντρο Τύπου.

Τα οπτικοακουστικά συστήματα στις τρεις αίθουσες είναι ανεξάρτητα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συνεργασίας συστημάτων από ένα κεντρικό Control Room. Για παράδειγμα, η συνέντευξη στο Press Room θα είναι δυνατόν να μεταδίδεται ζωντανά και ταυτόχρονα στο Κέντρο Τύπου, την Αίθουσα Προβολής και το Lobby.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

 1. Διαφάνεια
 2. Βιβλιοθήκη
 3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

 • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
 • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
 • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
 • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα