Προϊστάμενος Τμήματος: Ιωάννης Ανδριανόπουλος
Τηλ.

Αρμοδιότητες Τμήματος:

α. Η επισκόπηση, ο εντοπισμός και η συλλογή πρωτογενών πληροφοριών από τα διεθνή ΜΜΕ, τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό κ.λπ., με στόχο την αξιολόγηση και την προώθηση για την άμεση, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, των λοιπών κυβερνητικών και των αρμοδίων κατά περίπτωση κρατικών φορέων.
β. Η αρχειοθέτηση των ως άνω πληροφοριών σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχεία ανεύρεση και η πρόσβαση στις ζητούμενες πληροφορίες και η μεταξύ τους συσχέτιση.
γ. Η κατάρτιση ειδικών θεματικών ενημερωτικών δελτίων για ζητήματα που αποτυπώνονται στο διεθνές επικοινωνιακό περιβάλλον σύμφωνα με πάγιες ή έκτακτες οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας.
δ. Η παραγωγή στατιστικών αναλύσεων για τη δημοσιότητα, η αρχειοθέτηση και η τήρηση των σχετικών στατιστικών στοιχείων και η ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας και των κρατικών φορέων.
ε. Η οργάνωση συνεδρίων και ολοκληρωμένων επικοινωνιακών δράσεων, ώστε να επιτυγχάνεται η προβολή εθνικών θεμάτων και των αποτελεσμάτων που συνδέονται με τις οικονομικές, πολιτιστικές και λοιπές εξελίξεις στη χώρα.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα