Προϊστάμενος Τμήματος: Μαγδαληνή Πανονίδου
Τηλ. 213-1318166

Αρμοδιότητες Τμήματος:


α. Η επισκόπηση, ο εντοπισμός και η συλλογή πρωτογενών πληροφοριών από διάφορες πηγές (ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό κ.λπ.), η αξιολόγηση και η προώθηση για την άμεση, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, των λοιπών κυβερνητικών και των αρμοδίων κατά περίπτωση κρατικών φορέων.
β. Η αρχειοθέτηση των δημοσιογραφικών και άλλων αναφορών σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχεία ανεύρεση και πρόσβαση στις ζητούμενες
γ. Η κατάρτιση ειδικών θεματικών ενημερωτικών δελτίων για ζητήματα που αποτυπώνονται στο διεθνές επικοινωνιακό περιβάλλον σύμφωνα με πάγιες ή έκτακτες
δ. Η παραγωγή στατιστικών αναλύσεων για τη δημοσιότητα, η αρχειοθέτηση και τήρηση των σχετικών στατιστικών στοιχείων και η ενημέρωση της υπηρεσίας και των κρατικών φορέων.
ε. Η ενημέρωση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, για οποιοδήποτε θέμα τους αφορά και μεταδίδεται από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης (έντυπος, ηλεκτρονικός και περιφερειακός τύπος, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
στ. Η διενέργεια δημοσκοπήσεων και σφυγμομετρήσεων για θέματα που ανάγονται στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας.
ζ. Η επεξεργασία, σε συνεργασία με τις άλλες Διευθύνσεις της Υπηρεσίας και τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς του δημοσίου τομέα, πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται σε θέματα κρατικής δραστηριότητας και αξιοποίηση τούτων μέσω των Γραφείων Τύπου Εσωτερικού.
η. Η παρέμβαση ή διαμεσολάβηση προς τις Υπηρεσίες και τους φορείς του τόπου λειτουργίας των Γραφείων Τύπου στο εσωτερικό ή του κύκλου αρμοδιότητάς τους για την επίλυση κάθε ανακύπτοντος ζητήματος.
θ. Η διαβίβαση προς τα Γραφεία Τύπου στο εσωτερικό σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις, ειδήσεων και πληροφοριών καθώς και οδηγιών για την αξιοποίησή τους ή για την ανασκευή ή διάψευση ανακριβών δημοσιευμάτων.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα